Ще има обаче механизъм за компенсиране, поясни министърът на икономиката Цялата

...
Ще има обаче механизъм за компенсиране, поясни министърът на икономиката Цялата
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Цените на горивата няма да се понижат

Ще има обаче механизъм за компенсиране, разясни министърът на икономиката 

„ Цялата скица ще стъпи още веднъж на европейския правилник за изземане на свръхпечалбите ”, Това сподели в студиото на  министърът на стопанската система Никола Стоянов. Те ще отиват в специфичен фонд, от който ще се изплащат обезщетения. „ Във вторник беше импортирано в Народното събрание. Аз чух анонси, че ще има и други оферти в тази посока. Надявам се, че още от средата на месеца бързо да се одобряват тези промени ”, сподели отрасловият министър.

На въпрос правилно ли е, че инфлацията ще спре, когато се понижат цените на горивата, Никола Стоянов отговори, че това е сериозна антиинфлационна мярка, само че тя не е задоволителна да спре растежа на инфлацията. Според него септември месец ще е последният, в който инфлацията ще пораства. По думите на министъра в случай че горивата за бизнеса станат по-евтини, по този метод ще поевтинее и логистиката на стоките, а оттова – цените им.

Стоянов разяснява и разногласието за това имаме ли право да препродаваме петролни артикули. „ Дерогацията е безусловно ясна. Ние имаме право да внасяме съветски нефт. Когато той се преработва на територията на България, точно в нашата рафинерия, продуктите, които се получават от него, имаме право да бъдат изнасяни в Европейския съюз ”, съобщи министърът.

„ Тази рецесия оказа въздействие – безусловно вериги на доставки се късат и стартира да има дефицити в някои браншове ”. Така икономическият министър разяснява има ли далавера на пазара с млечни артикули. По думите му високите цени се дължат точно на дефицити на основата суровина – млякото. Стоянов увери, че Комисията за отбрана на потребителите постоянно прави инспекции.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР